VPOGLEDI v nepremičnine, ortofoto, lastništvo

1. januar 2010

Podatke o nepremičninah, ortofoto posnetke, lastništvo itd. lahko poiščete na teh mestih:

KAKO: potrebna registracija (ime, priimek, e-mail, cartifikat klik, sigenca ali podbono)
KAJ: Postopek vpogleda:
1.) Brezplačno se registrirajte na e-vložišče Sodišča (ime, priimek, e-mail) Certifikata ne potrebujete, težave imate lahko le če imate v brkljalniku nameščen že potečen certifikat - najbolje, da ga odstranite če je potečen.
2.) Po e-mailu prejmete geslo za vstop. Vnesete email in geslo.
3.) Izberite Izvajanje e-opravil in nato Nadaljuj kot registriran uporabnik ter potem eZK-opravila - zemljiška knjiga
4.) Na levi izberite Javni izpisi in objave, nato pretipkajte varnostno geslo.
-ISKANJE PO PARCELI kliknete Redni izpis iz zemljiške knjige ter iščite po ID znaku,
-ISKANJE ZA STANOVANJA kliknite Sestavljen izpis za stavbo / del stavbe iz zemljiške knjige in katastra stavb. 
Če ne poznate katastrske občine, parcelne št., št. stavbe in št. dela stavbe si pomagajte z aplikacijo Geodetske uprave - Javni vpogled v podatke o nepremičninah.

KAKO: Brez gesel, brezplačno vstopite v javni vpogled. V enostavnem načinu vtipkate kar naslov in hišno številko in poiščete nepremičnino (prepisati je potrebno le varnostno kodo). V naprednem iskanju pa iščete po katastrski občini, parcelni številki...
KAJ:  -Lastništvo pravnih oseb: Kliknete na puščico ob podatkih razdelka Parcele. Kjer so lastniki fizične osebe podatka ne boste videli.
-Slika parcele (ortofoto): Kliknete na globus pri razdelku Parcele (na sliki pa ob levem kliku na parcelo menjavate površine, ki jih želite pregledovati).
-Komunalni priključki: Pri razdelku Gospodarska javna infrastruktura kliknite gumb išči in nato na globus, da se vam prikaže slika napeljav vode, elektrike, kanalizacije, plina... in desno spodaj na legendo.

KAKO: Zgoraj izberete model (npr. stanovanje, hiša...) in cono.
KAJ: Pridobite podatek o vrednosti tipične nepremičnine na tem območju. Za konkretnejšo nepremičnino uporabljajte Javni vpogled v podatke o nepremičninah, ki je opisan zgoraj.


KAKO:Na sredini zgoraj vtipkate ulico in hišno številko, iz leve izberete pravi kraj  in kliknete gumb Prikaži. Na zavihku desno lahko izberete Ortofoto, Relief ali Topo.
KAJ: Brezplačno do ortofoto posnetkov in podatkov o parceli (katastrska občina, parcelna številka).


  • PISO - Prostorski informacijski sistem občin
KAKO: Izberite svojo občino na levi (v bazi je 1/2 občin) in vstopite v PISO javni (brezplačno se registrirate ali vstopite brez prijave). Poiščite po ulici in hišni številki, nato z leve izbirate tematske sklope in podlage, ki so na voljo za to občino. Pri skupnih slojih lahko dodate uporabno opcijo Parcele.
KAJ: Pridobite lahko podatke o lastništvu pravnih oseb, zazidljivosti, ortofoto posnetkih, podatke o parceli (katastrska občina, parcelna številka), javni infrastrukturi (vodovod, kanalizacija, elektrika, telefon...).
iObčina
  • iObčina - Prostorski informacijski sistem občin
KAKO: Izberite svojo občino na desni in vstopite v novi portal. Nekatere občine ne posredujejo vseh prostorskih podatkov.
KAJ: Pridobite lahko podatke o zazidljivosti, ortofoto posnetkih, podatke o parceli (katastrska občina, parcelna številka), javni infrastrukturi (vodovod, kanalizacija, elektrika, telefon...)...
Kulturna dediščina
  • Register nepremične kulturne dediščine
KAKO: Levo zgoraj kliknite Iskanje, izberite Iskanje po imenu in kraju, vnesite kraj. Na iskanih rezultatih kliknite z desno miškino tipko in izberite opcijo Pan to. Na levi strani si lahko izberete poljubne podlage.
KAJ: Lahko vidite če je parcela na območju kulturne dediščine, pregledujete Franciscejski kataster, arheološka najdišča.
Arhivske karte
iz 19. stoletja

KAKO: iščemo lahko:
- po polnem teksu (tu vpišemo ime katastrske občine npr. Poljansko predmestje, dobimo različne zadetke - prvi je najustreznejši kjer ob kliku dobimo podrobnejše drevo, ki nas pripelje do stare grafike te lokacije), 
-po poljih (naslov PE izberite v spustnem seznamu vsebuje npr. Poljansko predmestje), 
-po tektoniki arhiva oz. drevesu.
KAJ: Pridobite lahko arhivske katastre potrebne za dokumentacijo o starem objektu, zemljišču, poti...

GERK
KAKO: Kako začeti iskanje? Ob desni spodaj na razdelku RPE, Kataster, DMR izberite sloj Kataster za vključen in kliknite ikono tabelca z vprašajem tam vpišite k.o. parc. št. in podelilko parcelne številke

KAKO: Izberite svojo UE in glejte pod JAVNE OBJAVE /  Objava ponudb za prodajo in zakup kmetijskega zemljišča, kmetije oz. gozda. Za pregled te spletne strani je potrebna prijava v Mojo e-upravo.
KAJ: Pridobite lahko podatke o objavah prodaje gozdov in kmetijskih zemljišč

Urbinfo -Ljubljana KAJ:  Zazidljivost parcel v Ljubljani (namenska raba), ortofoto posnetki...

3MAP - Koper
iSlovenija
Atlas okolja

ArcGIS
  • Centralna evidenca nepremičnin v lasti Republike Slovenije (Vpogled javnosti).

ZGS
KAJ:  Varovani gozdovi, reverji, gozdnogospodarska območja...
EGC



Posodobljeno: 2.11.2012, 19.1.2014, 25.1.2015

1 komentarji:

Anonimni,  12. junij 2022 ob 00:39  

Pozdravljeni, ali iščete posojilo za konsolidacijo dolgov, nezavarovana posojila, poslovna posojila, hipotekarna posojila, avtomobilska posojila, študentska posojila, osebna posojila, tvegani kapital itd.! Sem zasebni posojilodajalec, dajem posojila podjetjem in posameznikom z nizko in razumno obrestno mero 2%. Pošljite e-pošto na: christywalton355@gmail.com

Objavite komentar

O strani

© 2010-2017 Vse pravice pridržane. Gradovi v oblakih.

Hitre informacije o nakupu, gradnji in obnovi nepremičnin.

Vse informacije na spletni strani Gradovi v oblakih so zgolj informativne narave, za točnejša navodila se obrnite na pristojne organe, ki urejajo vaše zadeve.

Kontakt

gradovivoblakih@yahoo.com

Arhiv strani

  © Gradovi v oblakih 2010-2011

Pojdi NA VRH