VIDEO: Izolacija mansarde s Knaufinsulation

1. maj 2010



Trendi zadnjega obdobja nam narekujejo racionalnejšo rabo bivalnega prostora. Izraba podstrešnih prostorov mnogokrat izkaže kot primerna rešitev. Pri preobrazbi podstrešja v bivalni prostor je potrebnih veliko del. Kakovostna vgradnja primerne toplotne, zvočne in protipožarne izolacije v strešne in predelne konstrukcije je eden od osnovnih pogojev. Toplotna izolacija, ki združuje vse zahtevane karakteristike je izolacija iz steklene mineralne volne Knaufinsulation.

Podjetje Knaufinsulation s ponosom predstavlja novo generacijo mineralnih izolacij, ki so zaradi inovativne tehnologije, naravnih pristopov imenovane Ekoust techology prijetnejše za rokovanje in okolju prijaznejše.

Tradicionalno rumeno barvo steklene volne je narava obarvala rjavo. Zato boste naše izdelke v prozorni embalaži hitro prepoznali. Ob tem je potrebno poudariti, da smo ohranili vse toplotno-izolacijske, protipožarne, akustično-izolacijske ter mehanske lastnosti materiala.

Poglejmo si način vgradnje:
Ob predpostavi pravilne izvedbe hladnega dela strehe. To je izvedbe zračnega kanala pod kritino ter sekundarne kritine se iz notranje strani lotimo vgradnje. Za izvedbo priporočamo izolacijski filc KNAUFINSULATION UNIFIT.
-Izmerimo razdajo med špirovci, odrežemo ustrezno dimenzijo filca in ga vstavimo mednje.
Za doseganje optimalnega prileganja med šporavci in izolacijo priporočamo približno centimeter nadmire. Tako izoliramo celotno obdelovalno površino. Debelina izolacije naj bo odvisna od debeline špirovca. Običajno  med 14 in 16 centimetrov.
-Da bomo kasneje lahko pritrdili mavčno-kartonske plošče namestimo pod konstrukcijo in razpeljemo potrebne instalacije.
-Sledi vgradnja dodatne plasti izolacije s čimer zadostimo zahtevam gradbene fizike in tako zagotovimo najmanj 20 cm toplotne izolacije.
-Ustrezna paro-zaporna folija na notranji strani preprečuje nastajanje kondensa v konstitucji.
Naše podjetje nudi tudi široko paleto folij in trakov za ta namen.
-Na koncu privijačimo še mavčno-kartonske plošče.
Izolacija podstrešja z izolacijo unifit omogoča hitro in enostavno izvedbo
Lotimo se jo lahko tudi sami. Zagotovljen pa bo dober izkoristek materiala.

Po sistemu suho-montažne izvedbe lahko izvedemo tudi ločevanje bivalnih prostorov.
Med dve s pod konstrukcijo fiksirani mavčno-kartonski plošči vgradimo dimenzijsko prilagojeni filc Knaufinsulation.
Na ta način steno zvočno, protipožarno in toplotno izoliramo.
Vgradnja nove generacije mineralne volne Knaufinsulation vam bo zaradi svoje mehkobe v veselje hkrati pa boste v vaš dom vnesli naravo, ki bo pripomogla k optimalni mikroklimi v prostorih.

Vir: Knauf Insulation Slovenija

0 komentarji:

Objavite komentar

O strani

© 2010-2017 Vse pravice pridržane. Gradovi v oblakih.

Hitre informacije o nakupu, gradnji in obnovi nepremičnin.

Vse informacije na spletni strani Gradovi v oblakih so zgolj informativne narave, za točnejša navodila se obrnite na pristojne organe, ki urejajo vaše zadeve.

Kontakt

gradovivoblakih@yahoo.com

Arhiv strani

  © Gradovi v oblakih 2010-2011

Pojdi NA VRH