Gradnja v lastni režiji po novem predlogu zakona

25. januar 2011

Predlog zakona predvideva, da bi lahko gradili v lastni režiji le objekta manjše od 30m2. Torej bil lahko sami zgradili  nezahtevne objekte (drvarnica, garaža, vrtna uta, lopa...) katerih tloris je manjši od 30m2, za večje objekte pa bi najeli obrtnika ali podjetje.

Ministrstvo za okolje in prostor in Obrtna zbornica Slovenije predvideni ukrep planirata zaradi:
-izboljšanja stanja v gradbeništvu,
-zmanjšanje dela na črno.

Kaj to pomeni za socialno šibkejše, ki se lotijo gradnje z lastnimi rokami? Kaj menite vi o tem?

Pridružite se Facebook skupini Ohranitev gradnje v lastni režiji. Lajkaj:)

6 komentarji:

Anonimni,  26. januar 2011 ob 00:00  

Navadna kraja je to.

Anonimni,  26. januar 2011 ob 08:52  

Katastrofa!!! Na periferiji smo zmeraj tako reševali svoje stanovanjske probleme. V bistvu se je še enkrat pokazalo kako velik je razkorak med birokratskim mišljenjem in realnim življenjem. Ti ljudje ki pripravljajo zakon z ministrico na čelu, so verjetno prišli do stanovanja po Jazbinškovem zakonu, za ceno ene nove stoenke, ostali, predvsem mlajše generacije, ki pa nimamo te sreče, da bi zaslužili 1,5 - 2 - 3 jurčke na mesec (kljub diplomi!!!), pa se tako lahko samo slikamo... Reševali pa bomo gradbenike. Me prav zanima koliko gradbenih dovoljenj bo izdanih pod takimi pogoji... A sedaj bomo začeli pa tako, da boš eno sobo lahko prebelil sam, ostale pa boš moral poiskati pleskarja, ki te bo olupil, skuhal boš lahko za enega, štiričlanska družina pa bo morala jesti v gostilni, da bomo pomagali gostinstvu.... Ljusje imejte malo razuma!!!!

Anonimni,  26. januar 2011 ob 08:57  

Kdo od vas bo ustvaril profil na Facebooku, da tem pametjnakovičem pokažemo, kaj je idiotizem....

Gradovi,  26. januar 2011 ob 09:36  

Ustvarjen profil za nasprotnike temu predlogu zakona bomo z veseljem objavili na Gradovih :)

Anonimni,  27. januar 2011 ob 22:08  

Na referendumih lahko državljani odločimo o marsičem - tudi to namero vlade lahko preprečimo na enem od naslednjih referendumov...

Anonimni,  31. januar 2011 ob 10:09  

Za moje pojme je to še ena ideja, ki bo tiste z manj denarja pahnila še v večjo bedo. Sedaj si lahko, če nisi imel denarja za oderuške mojstre, ki za svoje delo vzamejo vsaj še enkrat toliko če ne še več kot pride materijal,vsaj za tega, skupaj spacal in počasi napredoval. V tej naši državi še samo lopovi na stolčkih lepo živijo ostala raja smo pa samo še številke. Zakaj moramo sedaj vsi reševat težave v gradbeništvu ki jih je itak zagrešilo par mafijcev z vlado na čelu katerim tut če se ve da so lopovi nihče nič ne naredi.

Objavite komentar

O strani

© 2010-2017 Vse pravice pridržane. Gradovi v oblakih.

Hitre informacije o nakupu, gradnji in obnovi nepremičnin.

Vse informacije na spletni strani Gradovi v oblakih so zgolj informativne narave, za točnejša navodila se obrnite na pristojne organe, ki urejajo vaše zadeve.

Kontakt

gradovivoblakih@yahoo.com

Arhiv strani

  © Gradovi v oblakih 2010-2011

Pojdi NA VRH