VIDEO: Izolacija mansarde s tervolom

26. avgust 2010




Trendi zadnjega obdobja nam vse bolj narekujejo racionalno rabo bivalnega prostora. Pri tem se nam izraba podstrešnih prostorov mnogokrat izkaže kot primerna rešitev. Pri preobrazbi podstrešja v bivalni prostor je potrebno veliko del. Eden od osnovnih pogojev je kakovostna vgradnja primerne toplotne, zvočne in protipožarne izolacije v strešne in predelne konstrukcije. Toplotna izolacija, ki združuje vse zahtevane karakteristike je izolacija iz kamene volne Tervol. Tervol je toplotno in zvočno visokoizlotavinen, ker pa je osnovna surovina za njegovo izdelavo kamen je material tudi negorljiv.

Poglejmo si način vgradnje:
Ob predpostavki pravilne izvedbe hladnega dela strehe - to je izvedbe zračnega kanala pod kritino ter namestitve paro-propustne in vodo-odbojen sekundarne kritine, se iz notranje strani lotimo vgradnje. Za izvedbo priporočamo Tervol trio diagonalno prerezane plošče. Tako pripravljene plošče poenostavijo in olajšajo prilagajanje izolacije dimenzijam razpoložljivega prostora med špiravci.
-Vzamemo izolacjsko ploščo Tervol trio, jo zamaknemo po diagonali na izmerjeno širino in odrežemo odvečne robove. Priporočamo približno centimeter nadmire za doseganje optimalnega prileganja med špirovci in Tervolom.
Tako izoliramo kompletno obdelovalno površino. Debelina izolacije naj bo odvisna od debeline špirovca. Običajno  med 14 in 16 centimetri.
-Da bomo kasneje lahko pritrdili mavčno-kartonske plošče namestimo pod konstrukcijo in razpeljemo potrebne instalacije.
-Sledi vgradnja dodatne plasti izolacije Tervol s čimer zadostimo zahtevam gradbene fizike in tako zagotovimo najmanj 20 cm toplotne izolacije.
-Ustrezna paro-zaporna folija na notranji strani bo preprečila nastajanje kondensa v konstitucji.
-Na koncu privijačimo še mavčno-kartonske plošče.
Izolacija podstrešja s Tervol trio omogoča hitro in enostavno izvedbo, ki se je lahko lotimo tudi sami. Zagotovljen pa bo dober izkoristek materiala oz. minimalen odpad.

Tudi ločevanje  prostorov lahko izvedemo po sistemu suho-montažne izvedbe tako da med dve s pod konstrukcijo fiksirani mavčno-kartonski plošči vgradimo Tervol DP3, DP5 ali DP8.
Na ta način steno zvočno, protipožarno in toplotno izoliramo.
V podstrešnih prostorih,  ki bodo izolirani z zadostno debelino Tervola vam v zimskih mesecih ne bo hladno.
Tervol pa bo varoval vaše stanovanje tudi pred poletnim pregrevanjem.

Vir: Knauf Insulation Slovenija

0 komentarji:

Objavite komentar

O strani

© 2010-2017 Vse pravice pridržane. Gradovi v oblakih.

Hitre informacije o nakupu, gradnji in obnovi nepremičnin.

Vse informacije na spletni strani Gradovi v oblakih so zgolj informativne narave, za točnejša navodila se obrnite na pristojne organe, ki urejajo vaše zadeve.

Kontakt

gradovivoblakih@yahoo.com

Arhiv strani

  © Gradovi v oblakih 2010-2011

Pojdi NA VRH